Sypie's website

Eigenwijze reparaties en upgrades

Menu

Herrie in de hut

Van een kennis kreeg ik de vraag of ik naar haar Bose draadloze koptelefoon kon kijken. Standaard is mijn antwoord dan "Ja, natuurlijk. Kijken kan altijd." Uiteindelijk de koptelefoon gekregen om er eens goed naar te kijken. Uiteraard eerst even geluisterd wat het probleem was. Wat bleek: de rechter speaker haperde. Met een beetje tikken of schudden deed de speaker het weer even. Dat betekende dat je stil moest zitten terwijl je van je muziek kon genieten. Dat moest natuurlijk anders, dit was vast niet de bedoeling van Bose.

Gelukkig was daar YouTube om mij te helpen. Het probleem schijnt bekend te zijn. Een draadje in de speaker die van de buitenkant naar de spoel in het middel loopt wil bij de rand van de speaker wel eens breken of contact verliezen. Door daar een beetje druk op te zetten is er weer verbinding. Er moest dus gezocht worden naar iets wat permanent een beetje druk op dat stukje draad zou zetten. Zoals het filmpje liet zien was een propje papier voldoende voor een passende oplossing. En zo geschiedde. Koptelefoon doet het weer netjes.

Nu wil ik me ook best even uitlaten over het apparaat zelf. Eerlijkheid gebied mij om meteen toe te geven dat ik nooit fan ben geweest van Bose. Uit de tijd van melkpakjes aan de muur met een subwoofer in de hoek weet ik nog dat zonder de subwoofer het geluid rondweg bagger was. Nu ik deze koptelefoon, een QuietComfort 35 II, uit elkaar heb gehad denk ik min of meer hetzelfde. De noise cancellation werkt prima, het geluid is redelijk bassy. De bouwkwaliteit is wel matig. Gelukkig hoef je niet onder het plastic van de buitenkant te kijken om het geluid te kunnen horen. Maar hé, als het te fixen is met een stukje papier dan teken ik er voor.