Sypie's website

Eigenwijze reparaties en upgrades

Menu

Eindeloze zoektocht

Na het fixen van een 27" iMac midden 2011 model was het tijd om te testen. Lekker even prutsen met de iMac om te kijken of alle functies het doen zoals Apple het bedacht heeft. Het zou een beetje zuur zijn dat de klant weer terug moet komen omdat ik ergens een stekkertje vergeten ben. Wifi, bluetooth, DVD-speler, geluid in, geluid uit, microfoon, webcam... Alles moet het even gedaan hebben voordat een iMac mijn werkbank verlaat. Zo ook deze keer maar het duurde wel even wat langer.

De iMac deed alles prima, keurig zelfs. Behalve dat ene dingetje. De ventilator van de DVD-speler bleef maar op vol vermogen draaien. Dat is irritant want het maakt veel lawaai, in vergelijking met de rest van de iMac. Dus op zoek naar een oplossing. In mijn zoektocht ben ik door een diep dal gegaan. De hele iMac is zo'n beetje gewisseld en niks was de oplossing. Het logic board, de ventilator, de DVD-speler, het display, de voeding... Alles was vervangen maar niks bood de oplossing. Het kwam er op neer dat ik toch mijn tekorten moest bekennen en dat ik de hulp in moest schakelen van de vrienden van MacFreak.nl. Daar werd ik prima geholpen maar helaas ging het daar ook een stap te ver. Dus zelf maar verder op zoek.

Uiteindelijk, na heel veel proberen en zoeken, één van de twee temperatuursensoren aan de bovenkant van de behuizing vervangen. Hierna weer alles ingebouwd en de iMac opgestart. Gelukkig bleek dit de oplossing. Een kleine temperatuursensor die problemen gaf. Gelukkig een kleinigheidje maar je kunt er maar zo een week naar op zoek zijn.